3/6 Oat-mead-ale kombo experiment

Med den misslyckade alen jag bryggde för ca ett halvår sedan testar jag nu en kombo som kanske kan bli någo.

Tog den gamla ölen, brygd på en billig torrjäst och hemmältat korn, (smakade bättre nu än när jag prövade första gången men fortfarande inte god) värmde upp i en kastrull till ca 50°C sedan hällde jag allt i en dunk, blev ca 2 Liter, i med honung 150g.

Tog ca 100g av egen malt + havre okänd mängd men kan ha varit 2-5dl, mäskade allt i 55-65°C och fick fram en ljusbeige söt sörja på 2 liter som jag kokade ned till 1 Liter.

Tillsatte detta i dunken tillsammans med humle.

Efter att temperaturen sjunkit till under 40°C tillsatte jag alejäst P. 1056

Får se hur det tar sig och hur det luktar efter ett par dagar.

Tror att det kommer bli en mjöd med inslag av ale och havre.